John Williams, Stoner

John Williams, <i>Stoner</i>

«L’amor per la literatura, pel llenguatge, pel misteri de la ment i del cor, manifestant-se en la insignificant, estranya i inesperada combinació de lletres i paraules»

#JohnWilliams #Stoner @grup62_ #AlbertTorresCasana #JohnWilliamsStoner #StonerJohnWilliams #novela

📚 Stoner és la història de la vida d’un home, William Stoner, nascut el 1891 en una granja de Missouri. Els seus pares, amb un gran esforç, l’envien a estudiar a la Facultat d’Agricultura, on descobreix que el que l’apassiona són les lletres. De manera que en lloc d’endinsar-se en l’enginyeria agrària i tornar a la granja, basteix una llarga carrera acadèmica, s’especialitza en literatura i treballa com a professor universitari.

La novel·la, com la vida del seu protagonista, transcorre per la lectura i el llenguatge com a eines per entendre el món. El jove Stoner té al davant un futur per explorar, les amistats i l’amor l’aguaiten com si fossin llibres d’una biblioteca esperant que els llegeixi.

Cada capítol de la seva vida inclou petits actes heroics, també errors i desil·lusions, fracassos i èxits, i Stoner accepta el que es troba. No pot negar el coneixement sanguini transmès per l’herència dels seus avantpassats de vides fosques, dures i estoiques, amb una ètica comuna: ensenyar a un món opressiu cares inexpressives, serioses i buides.

El temps passa i, malgrat que els moments assaborits li semblen suficients, un Stoner de més de seixanta-cinc anys es pregunta si la seva vida valia la pena o si ha estat un fracàs. 📚

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es