Ali Smith, Tardor

Ali Smith, <i>Tardor</i>

«Sempre has de llegir alguna cosa, va dir. Encara que no estiguis llegint físicament. Si no, com llegirem el món?»

#AliSmith #Tardor #raig_verd #Autumn #Otoño #BookerPrize #novela #llegirencatalà #leoautoras

🌷 Vaig començar aquest llibre fa poques setmanes, mentre trencava el confinament comarcal, amb la justificació corresponent, i recorria amb tren la costa del Maresme. En alguns punts, al costat de la via, ja havien brotat les primeres flors de l’any, grogues i vermelles, i, en veure-les, em vaig sentir afortunada. Encara no sabia que les pàgines que tenia a la falda anaven sobre això, sobre la capacitat, malgrat les tristeses i l’absurd del món, de trobar les petites coses que li donen sentit.

‘Tardor’ és la història de l’amistat de l’Elisabeth i el seu veí, el senyor Gluck. Com diu el senyor Gluck, els amics de tota la vida, de vegades els hem d’esperar tota una vida, i aquesta és una amistat que comprèn el futur, que l’Elisabet va conquerint, i el passat de la llarga vida del senyor Gluck.

Amb les seves converses, ultraboges i tendres, s’enfronten a la sensació d’engany o decepció que de vegades tots hem sentit, miren el món amb uns altres ulls, qüestionen les veritats i capgiren els pensaments. Sempre hi ha històries noves, sempre hi ha fulles que cauen a la tardor i reneixen a la primavera, i, en temps de pandèmia, també podem trobar flors inesperades a la vora del camí. 🌷

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es