Annie Ernaux, Pura passió

Annie Ernaux, <i>Pura passió</i>

«Estava segura que mai no hi havia hagut res més important en la meva vida, ni tenir fills, ni aprovar les oposicions, ni viatjar lluny; només això, estar al llit amb aquell home a mitja tarda»

#AnnieErnaux #PuraPassió #angle_editorial #PassionSimple #PuraPasión #Nobel2022 #PremiNobelLiteratura #Llegeixoautores

❤️‍🔥 Annie Ernaux agafa fragments de vida i mitjançant l’escriptura els despulla, en descobreix els detalls escrupolosament i es fixa en matisos que sovint passen desapercebuts però que donen sentit a les coses.

En ‘Pura passió’, a partir de la suspensió del judici moral, relata una època en què tot avançava cap a un mateix sentit: envers A. S’adona del contrast entre la insignificança de la veu d’aquest home i la importància desmesurada que adquireix en la seva vida. No se’l treu del cap del matí al vespre, i es mou a partir dels espasmes de felicitat que li produeixen les fantasies que fabrica al seu voltant.

Potser les èpoques de passió, vistes des de fora, semblen absurdes. Ernaux ens ensenya que són moments en què ens sentim extraordinàriament vives i ens apropem al límit que ens separa de l’altre, fins al punt d’imaginar traspassar-lo. ❤️‍🔥

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es