Emmanuele Carrère, Ioga

Emmanuele Carrère, <i>Ioga</i>

«Pitàgores feia aquesta pregunta: “Per què és a la terra, l’home?”. Resposta: “Per contemplar el cel.” La majoria es pensen que són a la terra per trobar l’amor, fer-se rics, exercir el poder, generar creixement econòmic o deixar una empremta a la sorra del temps. Són pocs els que se saben a la terra per contemplar el cel»

#EmmanueleCarrere #Ioga #anagramaeditor #Yoga #Premioprincesadeasturiasdelasletras2021

🧘🏽‍♂️ Jo tenia un professor de ioga que deia que ja que mentre vivim ens anem instal·lant softwares, per què no instal·lar-nos el software del ioga i la meditació.

Carrère, que té aquest software instal·lat, explica una època dolorosa de la seva vida, alhora que mostra en què consisteix la meditació: observar la nostra activitat mental, tot el que ens passa, examinar i acceptar la persona que som realment i trobar en el propi interior un espai on s’està bé. Estar bé perquè ets aquí.

Malgrat aquest intent de construir una serenitat meravellada, la vida de Carrère no està exempta de caigudes i depressions. I, tot i el dolor, aquest és un llibre lluminós, que demostra que la joia pura és tan certa com l’ombra, que la vida està bé.

D’altra banda, un dels fonaments del llibre, que fa que sigui interessant també per als qui no practiquen ioga o meditació, és que mostra amb naturalitat i intel·ligència el procés d’escriptura, els bastiments del text, la reflexió metaliterària i el progrés, perquè sempre es progressa quan es treballa. 🧘🏽‍♂️

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es