Glòria de Castro, L'instant abans de l'impacte

Glòria de Castro, <i>L'instant abans de l'impacte</i>

«Potser cal que les coses caiguin, que col·lapsin. Diuen que l’instant just abans de l’impacte és el moment en què se’t revela tota la veritat»

#GlòriadeCastro #Linstantabansdelimpacte #edicions_del_periscopi #llegirencatalà #llegirautores

🧩 Un dels diaris més llegits a Catalunya, en la seva llista de recomanacions literàries per al setembre (any 2022), recollia deu llibres: nou escrits per homes, només un escrit per una dona. Era ‘L’instant abans de l’impacte’, de Glòria de Castro.

Glòria de Castro escriu contra el consumisme, contra la manca de sentit que guia la vida a la nostra societat. Deixa veure com es desmunta la cultura de l’esforç: la idea de no defallir i de tirar endavant esdevé absurda quan les lluites diàries són només per fer que el no-res continuï girant.

La protagonista no compra coses estranyes per sopar encara que sí que, com totes nosaltres, té pensaments estranys, i mostra l’estat d’esgotament en què hem acceptat que hem de viure. Potser en les petites tries que fem cada dia —no comprar coses absurdes, posar-nos una faldilla vermella llampant— podem començar a deixar de fer veure que som algú que no som i trencar amb el que els altres esperen de nosaltres.

En tot cas, com demostra el llibre, quan no hi ha res més on aferrar-nos, sempre podem aferrar-nos a les paraules. I tan de bo que les paraules de les dones aviat es visibilitzin igual que les dels homes. 🧩

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es