Imma Monsó, La mestra i la Bèstia

Imma Monsó, <i>La mestra i la Bèstia</i>

«La literatura no enganya. És el que té de bo. La literatura és la deformitat mateixa»

#ImmaMonsó #LamestrailaBèstia #anagramaeditor #LamaestraylaBestia #novela #leoautoras #llegirencatalà

🕶 En un ambient en què sura de manera espectral el règim franquista, caracteritzat pel silenci i la por d’arrencar a parlar, la Severina viu absorta en els petits plaers quotidians i en la lectura. Malgrat la seva vocació d’aïllament i la seva natura solitària, sent que necessita ser d’un poble i decideix anar a fer de mestra a Dusa, on se li resisteix la convivència amb el grup i on ha de superar la condició d’intrusa.

De vegades sembla superdotada i de vegades extraordinàriament idiota. Les persones a les quals de vegades no se’ns donen bé coses tan senzilles com saludar ens sentim identificades amb ella, amb la seva veu poc audible, amb la seva mena de discapacitat comunicativa i amb el seguit de fracassos comunicatius que acumula i la sensació d’absurditat que comporten.

Malgrat tot, la Severina no perd l’empenta ni la capacitat de meravellar-se, la seva lluita per la supervivència consisteix a sobreposar-se a la realitat i embellir-la. Jugant amb la història, la memòria, la imaginació, la tendresa, la duresa i el sentit de l’humor, Imma Monsó ens ofereix un retrat hàbil d’una particular resistència. 🕶

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es