Maria Climent, Gina

Maria Climent, <i>Gina</i>

«La vida és una successió d’esdeveniments inevitables i d’esdeveniments evitables que pel que sigue no s’han evitat, o que fins i tot s’han buscat, amb tot lo que això comporta»

#MariaCliment #Gina #laltraeditorial #llegeixoautores #llegirencatalà #llibrerecomanat

💙 Les nits d’estiu, quan era petita, m’embarcava en la col·lecció El Vaixell de Vapor i amb llibres com ‘Tanit’, ‘Natàlia’, ‘Oriol’ o ‘Gina’, de Núria Albó, sortia de la foscor de l’habitació i sentia que em feia amiga de tots aquests nens de ficció.

Amb ‘Gina’, de Maria Climent, m’he retrobat amb aquesta sensació, com si la Gina de Núria Albó m’hagués vingut a buscar, 25 anys més tard, per explicar-me la seva història des d’on la vam deixar, els estius d’infància, i confirmar-me que totes hem continuat tenint les mateixes pors, els mateixos desenganys i també les mateixes alegries, en aquest camí constant d’aprendre, desaprendre i recomençar.

La Gina d’ara necessita definir la vida, com si així fos més fàcil plantar cara a la incertesa, prendre decisions… atrapar la vida mentre, inevitablement, s’escapa. I jo li agraeixo la tendresa, el sentit de l’humor i la necessitat que té de pensar en veu alta, perquè així es buida de l’angoixa, però així també trobem l’alegria de compartir. 💙

Share: Twitter Facebook
Sonia de Luis's Picture

Sobre Sonia de Luis

Me gradué en Filología Hispánica y he cursado algunos másteres y posgrados relacionados con la comunicación, la edición y el asesoramiento lingüístico. Trabajo como correctora, traductora y asesora lingüística desde hace más de diez años. He investigado sobre la despatriarcalización del discurso político. Leo y reseño en @noterminesloslibros.

Barcelona https://scribere.es